«

»

Företagarporträtt: Steven Apelgren

Steven Apelgren, den ständige entreprenören.

Steven Apelgren kom till Högdalen för ungefär 25 år sedan. På den tiden hyrde han en lokal på Harpsundsvägen och arbetade med att bygga demoanläggningar för olika bilstereomärken, som Clarion och GM, tillsammans med ca 10 anställda.  Han fortsatte sedan att arbeta med olika tekniklösningar och startade samarbeten med bland andra KTH, Danderyds Sjukhus, Ericsson och Stockholmsoperan. Via olika uppdrag för Ericsson startade Steven så småningom företaget Argo som arbetade med att bygga basstationer och sätta upp telenät runt hela världen. Näten byggdes bland annat i Ryssland, Sydamerika, USA och Västindien, även om basen för företaget hela tiden låg i Högdalen. Argo blev sedan uppköpta av Flextronic, som Steven fortsatte jobba för i ytterligare tre år, hitta mer detaljerad information på denna sida.

När Steven så en dag kom hem efter ett längre uppdrag i Haiti, kände inte barnen längre igen honom. Så han bestämde sig för att starta upp någonting på hemmaplan, och började fundera på olika idéer för vad hans nya affärsverksamhet skulle kunna vara. På en resa till Frankrike märkte han att majoriteten av de franska poolägarna hade täckt sina pooler med glastak, både för att skydda poolerna från smuts och skräp, men även för att förlänga badsäsongen. Något han definitivt tyckte kunde behövas hemma i Sverige, där badsäsongen är kort till att börja med. Sagt och gjort, Steven pratade med tillverkaren för taken och köpte med sig ett tak hem och tog även hand om agenturen för pooltaken i Sverige.

På grund av den säsongsbetonade marknaden för pooler, har Steven fortsatt driva Argo och även andra kommersiella projekt parallellt med Pooltorget. Bland annat olika slags miljö- och energitekniker kopplat till poolanläggningarna och även olika bygg- och fastighetsprojekt.

Steven äger två fastigheter i Högdalens industriområde som ligger bredvid varandra mitt på Stallarholmsvägen. I början av 2013 hyrde Steven ut delar av sin fastighet på Stallarholmsvägen 49 till Stockholms stad, och dessa lokaler är nu hemvist för Högdalsgruppen och projektkontor för olika satsningar och projekt som rör området. Steven är som ovan nämnts intresserad av olika slags energilösningar och kommer tillsammans med Stockholm Cleantech och olika teknikbolag att utveckla fastigheten på Stallarholmsvägen som ett pilotprojekt för miljötekniklösningar i industrifastigheter.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att offentliggöras.

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>